Monthly Archive: november 2014

Aasborken -Torpeden

När vi ändå håller på med dessa ”borkar”… …så kan vi nämna denna stortravare på sin tid. Aasborken importerades från Norge januari 1904 av O. Huldberg i Östersund och Magnus Mårtensson i Vällviken. Första starten gick vid Norrländska idrottsfesten i… (Read more)

Dugål

Nu när jag försöker kopiera över så mycket som möjligt från min gamla blogg… …har jag lyckats hitta mer information och bilder. Som denna herre Starter: 212  Placering: 29-28-19 Vinstsumma: 1 239 805 kr Rek: 24,9k 25,2m 26,5l 24,7ak 26,0am… (Read more)

Aalsborken

Tittar man bakåt i många stammar, där borkfärgen finns, så hittar man oftast denna man. Aalsborken tillhör den kategorin hingstar som haft en stor roll för uppbyggnaden av den norska och svenska lantrasen. Dock börjar vi med föräldrarna. Han är… (Read more)

Tofteruggen

Jag har nämnt Tofteruggen ett antal gånger i bloggen… …för hans teckning och färg, vilket resulterat i avkommor med mycket vitt. -Ja, till och med skäck! Dock bör han nämnas även för det stora avtryck han gjort i aveln. Tänker… (Read more)

Prins Juventus

Det har kommit många nya fina hingstar, men vi ska inte glömma bort de äldre.   Mor Bravita gjorde en del löp Hon fick 6 avkommor varav Prins Juventus var den 5:e. De övriga har inte presterat något på banan…. (Read more)

Historilektion

1800-talts början Så här beskrivs den svenska lantrasen runt 1800-talets början innan den påverkats av andra införda raser. Tämligen stort och tjockt huvud samt bred panna, rak profil och  starka ganascher, halsen kort och bred med tjock, men tämligen  kort… (Read more)

Spik-hästarna Del 2

De fantastiska Spik-hästarna!   Hon själv gjorde 8 starter med 2 segrar under 96 och 97 men  blev satt i avelsboxen direkt och första avkomman är född 1998. Spiklassi beskrivs som väldigt duktig travare men var för hetoch hade mycket… (Read more)

Lome Kongen

Lome Elden och Lome Kongen är inte bara bra travare… De har också bidragit med stort hovtramp i aveln samt färgstarka avkommor. Dock ska jag inte gå in på det nu som jag tidigare skrivit om dessa, utan mer fakta…. (Read more)